Tavlor går att beskriva som ditt hems accessoarer, det är en typ av väggsmycke som kan ge ditt rum lite mer personlighet. Men det kan ibland vara svårt att veta vilka tavlor du ska hänga upp samt på vilket sätt. Det finns därför några tips på vad du bör tänka på.

Ett vanligt misstag som många gör är att hänga tavlorna för högt på väggen, samt att inte mäta vilket gör att tavlorna sedan hänger snett. För att undvika dessa misstag kommer här några enkla tips du kan ha i tanken.

Det du bör göra är att utgå från en mittlinje. Använd gärna måttstock och vattenpass så du kan dubbelkolla att allting hänger rakt och på ett jämnt avstånd. Mittlinjen du bör utgå från rekommenderas vara en höjd mellan 1,2 meter till 1,4 meter upp, alltså ungefär på mitten av väggen. Men det beror självklart på hur höga väggarna är i rummet.

När du mätt ut var mittlinjen är, markera med tejp och mät igen för att se att det är ett jämnt avstånd mellan tavlorna. Detta gäller dock endast om du ska hänga upp flera på samma vägg.

Vill du hänga upp tavlor över varandra rekommenderas det alltid att den största tavlan hänger ovanför den mindre.