Många drömmer om att köpa ett eget hus. Om du gör det finns det villor till salu som du kan titta på. Att hitta ett hus som uppfyller drömmen är inte alltid enkelt men det går. Det gäller att ha koll på husen som kommer ut i det område som du är intresserad av. Tids nog kommer rätt objekt upp och då gäller det att slå till. När du sedan har hittat ditt hus och vunnit budgivningen är det dags att fundera över hur du ska inreda ditt nya härliga hem.

Textilier är viktigt i inredningen

Många väljer vitt till väggarna men våga testa något annat. Du behöver inte välja en mörk eller väldigt färgstark kulör utan du kan färgsätta väggarna med någon annan färg som mjukar upp på ett bättre sätt än vad vitt gör. När du inreder ska du inte glömma att använda textilier. Om du helst inte vill ha gardiner kommer du långt med att använda mattor, kuddar och filtar. När du väljer matta ska du se till att den inte är för liten i förhållande till möblerna, välj hellre en större. Kuddfodralen som du har i soffan kan både vara enfärgade och mönstrade.

Bra belysning är betydelsefull

Belysning spelar också en viktig roll i inredningen och det är bra att ha flera olika ljuskällor. Att inreda med naturmaterial är en klassiker som alltid fungerar. Allt från möbler till små inredningsdetaljer kan du ha i trä. Växter tillsammans med trä kan verkligen ge en varm och ombonad känsla.

Stilleben gör hemmet personligt

När du ska få en personlig touch i inredningen är det en bra idé att skapa olika stilleben med dina favoritsaker. Du kan ställa olika dekorationer på en bricka, bok eller något annat som ger en bra grund. Tänk kontraster när du gör stilleben – högt mot lågt, vitt mot svart och hårt mot mjukt.