Ljussättning blir allt viktigare oavsett om det gäller en reception, en industri eller hemmakontoret i en bostad, och varför är det så? Av två skäl – belysning skapar känsla och stämning och det andra skälet är att sänka energikostnader och vara miljövänlig.

Vackra armaturer

På vilka kriterier väljer vi armaturer och olika lampmodeller? Idag tänker de flesta på kostnaden och miljömedvetenheten ökar hela tiden. Fast självklart är design också en faktor, man måste tycka om armaturen och se att den passar i sitt sammanhang. Det finns både vackra och energieffektiva LED-lampor att välja bland inom industribelysning och som kan passa i många olika miljöer. På hemmakontoret eller i lokaler med höga ljusflöden. I en produktionsmiljö behöver man ett arbetsljus som inte bländar, olika miljöer kan ha olika önskemål för hur ljuset ska designas.

Light by Swedens eleganta design

Light by Sweden är en av de ledande leverantörerna inom belysningslösningar och belysningsdesign. De är mycket skickliga ljusutvecklare och en utmärkt partner att rådgöra med oavsett om det gäller större infrastrukturer, parker, gator, lador eller små hus. Det som gör Light by Sweden speciella är deras innovativa arbetssätt. De skapar en elegant design för varje projekt, anpassad efter situation och användningsområde. Allting blir behagligt designat och har en enkel digital lösning – en sömlös framtidslösning.

Thebe eller Supernova?

Du kan vända dig till Light by Sweden för speciallösningar, men de har också ett intressant grundsortiment med sex olika alternativ för bland annat industriarmaturer. Thebe och Supernova toppar en innovativ kollektion med sina nästan magiska utformningar. Thebe som en väldesignad trattliknande armatur och Supernovan med sina lite större rymdliknande prästkragar i rad under den annars klassiskt strikta armaturen. Det finns flera olika armaturer, bland annat Hydra som är utformad som en långsmal ubåt utrustad med mikrovågssensorer – detta innebär att den tänds när någon kommer i närheten.

Dessa LED-armaturer kommer med en IP- eller IK-klassning. Det kan vara bra att känna till att produkter med hög IP-klassning tål smuts och vatten bättre. IK-klassningen talar om hur stryktålig armaturen är för stötar eller slag, det vill säga yttre påverkan. Tack vare den läckra design som Light by Sweden presenterar passar dessa lampor i både mindre och större lokaler – och som kronan på verket har man dessutom egen lagerhållning av sina modeller.