Inredningen på ett kontor spelar inte bara roll för alla som arbetar där. Det är även en stor del av arbetsmiljön och hur både anställda och besökare på företaget uppfattar verksamheten. En grundbult i en bra kontorsmiljö är dock att det är rent. Ingen inredning kan lyfta ett smutsig och slarvigt städat kontor. För att alltid ha ett städat och rent kontor är det en bra idé att anlita ett företag som utför lokalvård på kontor. Lokalvård handlar inte bara om att städa lokalen och hålla ytorna rena utan även om hur det går att uträtta lokalvården på ett effektivt och smart sätt.

Rena lokaler är en grund för en god arbetsmiljö

När du anlitar ett företag för lokalvård kan de hjälpa till med underhållsstädning, storstädning, golvvård, fönsterputs, möbeltvätt och mycket mer. När lokalvården fungerar som den ska kommer det att ha positiva effekter på arbetsmiljön. Därför är det värt att lägga pengar på bra lokalvård.

Välj färgerna i inredningen med omsorg

För att inredningen ska bidra till en bra arbetsmiljö är det viktigt att tänka till. Det är en bra idé att välja en stil för kontoret. Att även ha en röd tråd som går genom hela kontorslokalen är bra. Det kommer knyta samman allt till en helhet. En röd tråd kan exempelvis vara en färg som sedan används i alla rum. Tänk på när det kommer till färg att det är bra att ha max fem olika färger som dominerar i inredningen. Det är viktigt att de färger som finns i inredningen går ihop.

Satsa på mjuk inredning

Att ha en mjuk inredning är oftast ett lyckat koncept. Att personal och besökare kan sitta bekvämt i lokalerna är verkligen viktigt. De mjuka ytorna ska förslagsvis vara placerade i entrén och i fikarummet. Då finns det trevliga platser att sitta ner för en kopp kaffe. Textilier är perfekt att använda för att få en mjuk inredning. Ha därför kuddar och eventuellt en pläd över soffkanten för att få ett mjukt intryck. Det är även viktigt med sådana ytor för att de anställda ska kunna förflytta sig för en kortare paus.

Kontorsmöblerna ska smälta in i inredningen

Kontorsmöblerna bör vara både tilltalande och ergonomiska. Ergonomin går dock alltid i första hand. Men om du försöker tänka utanför boxen när kontoret ska inredas kan du med smarta knep få till en bra inredning och arbetsmiljö även om kontorsmöblerna inte är attraktiva för ögat. Inredningsdetaljerna spelar en väldigt stor roll i inredningen. Allt från pärmar och annat kontorsmaterial har en viss inverkan på inredningen så välj sådant med omsorg. Det är även viktigt att ha något på väggarna för att få en trevligare miljö. På väggarna kan tavlor vara ett bra val.