En stor del av konstverken som är mest kända är målningar eller tavlor. Men det finns även en del andra välkända verk. Ett av de mest kända är ett tak som målats. Det verket fick sedan namnet ”Adams Skapelse” och målades av Michelangelo. Verket tros ha skapats mellan åren 1508-1511 och tog cirka 20 månader. Anledningen till detta berodde på att Michelangelo ville slutföra det mesta av verket själv. Adams skapelse visar hur Gud gav livet till Adam.

Verket finns i Sixtinska kapellet, i taket, vilket ligger i Vatikanstaten. Det är fortfarande möjligt att resa till platsen och se verket. Det viktiga att komma ihåg ifall du besöker platsen är att du inte får ta bilder. Dock finns det de personer som trotsar förbudet. Detta är någonting som inte rekommenderas. Det finns vakter som håller koll på alla och skulle de se någon fotografera kommer den personen att bli avvisad från platsen. Men vill du gärna ha en bild på takmålningen finns det bilder och souvenirer att köpa.

Målningens stil och innehåll

Adams skapelse består av två scener, en vänster- och en högerhalva. På den vänstra sidan finner man Adam som ligger ner med vänsterarmen utsträckt. Adams blick är vänd mot vänster, vilket är höger för dig som betraktar målningen. Adam och Guds pekfinger befinner sig sedan nära varandra, de tar dock inte på varandra. Gud, som finns på andra halvan av taket, är omgiven av änglar och befinner sig i en röd sky. Han har även vitt skägg och en vit särk, medan Adam inte är påklädd.