Det är knappast billigt att renovera eller göra om hemma, åtminstone inte om du vill att jobbet ska utföras korrekt. Ett förstklassigt resultat kostar helt enkelt en slant och ofta kan du behöva spara pengar innan projektet kan skrida till verket.

Här får du konkreta tips på hur du kan spara pengar för att få mer buffert till renovering eller ny inredning i hemmet. Små sparknep som gör stor skillnad på kort tid!

Satsa på hopbackslån

Det första du bör göra för att på allvar komma igång med ditt sparande är att se över din nuvarande ekonomi. Du kan exempelvis reducera kostnader med hjälp av hopbakslån som är ett enkelt sätt att spara pengar på. Då samlar du dina smålån i ett samlat och nytt lån, vilket ger dig lägre ränta och framför allt en bättre översikt över din privatekonomi. Hopbackslån går att ansöka om direkt på nätet.

Normalt sett innebär hopbackslån att en finansiell aktör begär förslag från olika långivare. Utifrån dina förutsättningar kan du sedan få ett samlat hopbackslån som gynnar ditt sparande på kort sikt. Du kan redan inom några månader få en mer stabil budget för att inreda med trendiga köksmöbler, lägga nytt golv i hallen eller kanske renovera något rum.

Börja i tid

Utöver hopbackslån är det viktigt att viga tid åt planering. Eftersom du då har tid till att hitta de bästa priserna, planera inköp och göra rätt prioriteringar.

Använd din kreativitet och skissa gärna på dina idéer innan du bestämmer dig. Noggrann planering reducerar risken för att göra fel inköp och ”slösa” pengar.

Om du planerar i god tid innan projektet är tänkt att dra igång kan du dessutom lära dig saker på egen hand. Varför anlita en hantverkare om du istället lär dig att måla väggarna själv? På nätet finns det mängder av guider och webbkurser för hemmafixaren!