Det finns mycket du kan göra i ditt hem för att må bättre. Ibland kan det bli dags att återuppliva hemmet och det finns mycket mer du kan göra än en städning. Förutom städning kan du skapa en ny inredning och genomföra en radonsanering. Det här kommer att ge både värme, trygghet och säkerhet till alla utrymmen i hemmet. Med inredning och dekoration kan du lägga till en personlig stil med olika färger, mönster och möbler som passar din personlighet. Dina möjligheter med inredning är i princip oändliga och det är bara din fantasi som sätter gränserna.

Håll dig på säkra sidan med en radonmätning

Att hålla ditt hem städat och sanerat är kanske inte en lika rolig uppgift som att inreda. Dock kommer de stora fördelarna att motivera dig även om det kan vara tufft och ansträngande. En av de främsta anledningarna till varför du bör överväga en radonsanering är att det är en vanlig orsak till lungcancer. Radon är en radioaktiv gas som är både färglös och luktfri, så den kan vara svår att upptäcka utan professionell hjälp. Det sista du vill göra är att upptäcka det när du eller din familj redan blivit drabbade. Enligt beräkningar dör cirka 500 svenskar varje år på grund av för höga radonhalter i luften. Så det råder inga tvivel om att det är värt att hålla sig på den säkra sidan med en radonmätning för att kontrollera halterna i hemmet.

Ta hjälp av Radea

Till din hjälp har du miljöteknikföretaget Radea som har hjälpt tusentals fastighetsägare att få ner radonhalterna. Med Radea är du i trygga händer eftersom de är medlemmar i Svensk radonförening och erbjuder specifika radongarantier offerterna.

Vilka åtgärder som kommer att utföras av Radea beror på om källan till de förhöjda halterna kommer från marken, byggnadsmaterial eller dricksvatten:

  • Marken – En radonsanering görs genom att installera radonbrunn, radonsug eller tätningar för att stoppa gasen från att komma in i hemmet.
  • Byggnadsmaterial – Åtgärden här är att späda ut gasen genom ventilation och ett ökat luftflöde i hemmet.
  • Dricksvatten – Om källan är dricksvattnet kan saneringen göras med radonavskiljare som rensar vattnet från gasen.

Genom ovanstående åtgärder kommer du att minska din radonexponering och återuppliva ditt hem till en säker plats att vara på.