En ny bostad innebär många nya möjligheter och tillfällen till förnyelse. Det är en slags nystart där du kan skapa en miljö helt efter dina personliga preferenser. Om du är intresserad av fotografi och konst, kanske till och med fotar eller målar en hel del själv, kan det bli en källa till både kreativitet och praktisk hjälp när du flyttar.

För att flytten inte ska bli stressig är det en god idé att planera den rätt. Börja med att boka flytthjälp – det är en smart investering för både din rygg och din sinnesfrid. Du kan enkelt hitta bra tjänster i hela landet och exempelvis anlita en professionell flyttfirma i Norrtälje som med sin stora erfarenhet och sitt kunnande gör hela processen smidig. Du kan också passa på att boka in flyttstädning, storstädning eller hemstädning när du ändå är i farten och på så sätt kan du fokusera helt på det praktiska och ditt nya hem.

Organisera flytten med konst och foton

En av de många saker som ska organiseras vid en flytt är vad som ska följa med och vad som ska slängas. Du måste också göra en flyttanmälan till Skatteverket och se till att din nya adress är tillgänglig för allt från vänner till onlinebutiker du brukar handla från. En annan viktig del av flytten är vad som finns i alla flyttlådor. Med en polaroidkamera eller genom att skissa enkla teckningar kan du avbilda vad som finns i varje låda och kan sedan enkelt hitta vad du behöver. Försök gärna ha ett visst ”tema” i varje låda, till exempel köksutrustning, sängkläder, teknik och leksaker.

Skapa en ny och kreativ miljö

Innebär flytten att du flyttar hemifrån för första gången? Då finns det en hel del bra tips som kan hjälpa dig, inklusive att du är förberedd på att det kan bli lite ensamt i början, att du bör planera räkningarna och mathandlandet och att du kan hitta nya möbler på loppis om budgeten inte är så stor. Här kan din kreativitet också bli till enorm hjälp då det är enormt viktigt med hobbys för att motverka ensamhet. Ge dig själv en inflyttningspresent i form av ett konstprojekt: några målardukar att inreda hemmet med, en liten drejskiva för skålar och vaser eller ett fotocollage i scrapbook-form. Du kan till och med haka på den nya trenden att göra en konstutställning i hemmet och bjuda in dina vänner och nya grannar på en kombination av vernissage och house-warming party.

Släpp in konsten i hemmet

Om du inte är särskilt kreativ själv men däremot uppskattar konst är det också kul att inreda med dina favoritkonstnärers alster. Skaffa hem några posters som föreställer de vackraste eller mest betydelsefulla tavlorna du vet, eller köp ett pussel av ditt favoritverk som du sedan kan syssla med. Glöm inte heller musiken! Musik lyfter sinnet och ger en härlig atmosfär i ditt nya hem.