Inredningen i ditt hem kommer börja innan du placerar ut möbler och andra detaljer. Det som sätter en rätt stor del av vad som gör ditt hem och känslan i hemmet är dörrarna, lister och liknande. Genom att välja snygga innerdörrar kan detta påverka hur ditt hem känns när du är färdig med inredningen.

Det är lätt att känna sig överväldigad när det kommer till att detaljer i ditt hem som går att flytta, som ljushållare, bänkar, tavlor, stolar och så vidare. Dessa saker är vanligtvis det vi fokuserar på i första hand när vi bestämmer oss för att inreda ett hem, eller har tröttnat på den tidigare inredningen. Det beror främst på att det är mycket billigare att flytta alla löstagbara saker.

Tavlor och annan inredning med konst kan dessutom vara det som gör att känslan i ett hem känns fel. Det kan beror på att de inte hängts upp rätt, vilket är lätt att fixa. Men skulle det vara själva grunden i rummen, som väggar, tak och golv kommer det krävas lite mer jobb för att fixa till det.

Välja rätt innerdörrar

Om du redan har ett antal innerdörrar i ditt hem måste du bestämma ifall du vill ha kvar dessa, uppdatera dem till nya, eller ta bort dem helt och hållet. Med rätt innerdörrar kan du dock få ditt hem att se väldigt vackert ut. Men för att det ska bli rätt finns det några saker du bör tänka på.

Om du ska ha flera dörrar inom samma område, som i hallen, rekommenderas det att du väljer likadana dörrar. Det skapar nämligen en finare helhetskänsla jämfört med om du skulle ha olika dörrar. För ett hemmakontor kan det bli fint med en glasdörr så du kan se ut från kontoret utan att bli störd av ljud. Det är även viktigt att dörrarna du väljer passar med resten av inredningen i ditt hem.

Olika typer av dörrar

Det finns ett rätt stort utbud med olika innerdörrar. Det finns glasdörrar, skjutdörrar, trädörrar och stora dubbeldörrar plus många fler. Det viktigaste är att de du väljer passar i ditt hem, både med inredningen och den planlösning ditt hem har.